Wat is creativiteit eigenlijk?

Er komen vaak mensen bij mij in de workshop die zeggen;
‘Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik hier doe, want ik ben helemaal niet zo goed in creatieve dingen.”
En met een heel vrolijk gezicht zeg ik dan: “Dat komt heel goed uit, want dat hoeft namelijk ook niet. Sterker nog: je bent creatief geboren. Net als iedereen. “

Jij bent een creatie

Jij ben namelijk een creatie van Moeder Natuur, geholpen door de Goddelijke Wijsheid (de Vader). En jij bent in alle perfectie gemaakt, gecreëerd. Net als een bloem, een boom of een hond. De bloem en de boom groeien. In perfectie. Daar wordt niet over nagedacht. Die hebben hun eigen pad en volgen dat. De bloem laat zonder enige vorm van schaamte haar prachtige kleuren zien en de boom laat haar takken uitstrekken naar de zon en naar de bomen naast haar, zonder enige vorm van schuld. Als een hond bang is, blaft of gromt hij. Als hij blij is om je te zien, zal zijn staartje kwispelen van plezier. Daar denkt hij niet over na, dat is er gewoon. Dat is het leven.

Expressie

Net als dat jij er bent. En dat je al perfect bent. Je bent hier bent om te leven, om jezelf te laten zien wie je echt bent. Ook al weet je misschien nog niet wie je werkelijk bent of vind je dat nog spannend. Je komt er maar op één manier achter: namelijk door uiting te geven aan datgene wat er binnen in jou zit. Expressie geven aan wat er in jou leeft. Dat is zo onwijs belangrijk! Het is iets wat we als kind zijnde regelmatig moesten tegengehouden. Het pure kind wat boosheid voelt, verdriet of vreugde, of wat een prachtige tekening of geknutselde frutsels wilde laten zien. De emoties en uitingen die niet konden worden ontvangen hebben ervoor gezorgd dat we onszelf moesten beschermen en dat zorgt ervoor dat de stroming van het leven in jou blokkeert. Maar nu ben je volwassen en wordt het tijd dat jij je niet meer hoeft te verstoppen. Laat jezelf maar zien! Je bent helemaal welkom.

Hoe

En hoe dat er vervolgens uitkomt is niet het belangrijkste. Dat kan op zo veel manieren. Wat er dan ook maar bij jou past. Misschien is dat simpelweg door hardop te zeggen hoe je je voelt. Of misschien is jouw manier het creëren van oplossingen. Of misschien wil je wel een liedje maken of een schilderij, een dagboek bijhouden of een bloemstuk maken.
Of misschien vind je teamsporten erg leuk om te doen. Ook dan creëer je een bepaald resultaat. Gewoon omdat je het leuk vindt om samen te sporten. En dat je dan toevallig het EK voetbal wint, is een mooie bijkomstigheid.   

Iedereen is creatief

Iedereen is dus creatief. Het gaat erom dat je meer maakt van jezelf, zonder dat het iets hoeft te worden. Dat hoeft namelijk niet omdat je al (iets) bent. En je zult merken, als je dat gaat doen, gaat het weer stromen en gebeuren de meest gave dingen.  

Workshop Soulpainting

Een workshop Soulpainting kan je heel goed helpen om jouw prachtige binnenwereld in de buitenwereld zichtbaar te maken zodat je inzichten krijgt, jouw talenten zichtbaar worden en je weer een stap vooruit kan. Oftewel, zodat het weer gaat stromen! Door middel van een diepe meditatie leidt ik je naar je ware zelf. En vanuit daar ontstaat altijd iets prachtigs.
Lijkt dit je wat? Check dan hier voor meer info, prijzen en data.

En het argument dat jij denkt niet creatief te zijn, gaat dus niet meer op he? 😉

Liefs,
Wibrich
Droomdoener