Ik ben omdat wij zijn

Wat is het dat jou bezig houdt de laatste tijd?
 
Ik was vooral bezig met strijden. Hallelujah, kinderen die mondkapjes dienen te dragen en twee keer per week preventief getest te worden. Nu, ik kan je vertellen dat dat wel het één en ander in mij losmaakte als moeder van twee kinderen. Ik ga nu verder niet op de details in, daar hebben we er al genoeg van. Haha, ik zie door de bomen het bos niet meer!
 
Hoe ga je er mee om?
Het gaat mij erom hoe je er mee om gaat. Ik voelde een enorme leeuwin in mij naar boven komen en ging vol de strijd in! Echter na een paar dagen was ik helemaal kapot. Ik was eigenlijk vanuit hetzelfde bewustzijn aan het strijden “tegen” de “andere kant”. Tja, dat heeft niet zo veel zin, want dan creëer je alleen maar meer van hetzelfde.  
 
Oude overtuigingen
Er kwamen oude gedachten naar boven die zeiden dat ik me moest bewijzen, dat mensen mij moeten horen. En daaronder de overtuigingen dat ik niet goed genoeg ben, dat ik het niet waard ben en dat mensen mij daarom niet willen horen. Toen ik eenmaal kon ontspannen in de woede en verdriet die dit met zich mee nam, kon ik weer helder zien.
 
Andere vibratie
Sommige mensen kunnen mij inderdaad niet goed horen, maar dat heeft niks met mijn overtuigingen te maken. Ze kunnen mij niet horen omdat ze op een lagere vibratie trillen dan ik. En als mensen niet open staan voor een ander point of view heeft het geen zin. Pas wanneer de nood of de crisis groot genoeg is, zullen mensen open gaan staan voor je. En dan gaan ze je ook echt voelen. Ik beschrijf dat wel als het op zijn plek vallen van een puzzelstukje waardoor er een heel vertrouwd gevoel omhoog komt. Je ervaart daardoor dat het klopt wat iemand zegt.
 
Volg je hart
Ik weet ook dat er meer aan zit te komen als wij niet “Stop” roepen. Maar dat dienen we met z’n allen te doen. En de enige manier om daar aan bij te dragen is zo veel mogelijk in je liefde te blijven. Volg je hart en luister naar haar fluisteringen. Dan gaat je vibratie omhoog en kun je jezelf en de ander zien. Dat is werkelijk verantwoordelijkheid dragen voor jezelf. Dan alleen kun je begrip blijven tonen voor de ander. En ik kan je vertellen, het is zeker niet de makkelijkste weg, maar dat geeft zo veel meer rust! En dan weet je exact wat je hebt te doen.
 
Ubuntu
Ik moet ook telkens aan Ubuntu denken. Ubuntu is Afrikaans en betekent ‘Ik ben omdat wij zijn’. Iedere reactie van mij heeft direct invloed op mijn omgeving. Waarom dan niet een liefdevolle reactie in plaats van strijden? Dat wil niet zeggen dat je opgeeft of dat je geen grenzen meer aangeeft. Nee, je geeft je simpelweg over aan onvoorwaardelijke liefde. Dan ontstaat die helderheid en weet je precies wat je kan doen om jezelf en de ander te helpen. Ook al is dat bijvoorbeeld door weg te lopen. Maar dat kan ook zijn door juist een helpende hand te bieden, door een maaltijd te koken voor de ander, door een schilderij te maken of gewoon door te luisteren zonder oordeel. Het allerbelangrijkste is dat je het vanuit je hart doet, vanuit Jouw Zelf. 
 
Lukt het jou om in je liefde te blijven?

Liefs,
Ayala Wibrich
Droomdoener