Hoe weet je het?

Nadat ik vanuit onze band Bron ons zelf geschreven Friese liedje mocht zingen voor het Friese songfestival, wist ik het.
Dit is het. Ik bedoel, ik wist het wel. Verstandelijk gezien. Maar nu heb ik het ook ervaren, gevoeld, beleefd! En dat geeft een hele andere dimensie. Het is alsof de wereld lichter is om me heen. Alsof mijn hart 10 keer zo groot is. Het is alsof mijn hart zich vult met de ruimte om mij heen en alsof de ruimte om mij heen zich vult met mijn hart. En ik voel ook dat het tweerichtingverkeer is. Ik weet nog niet helemaal waar het begint. Was het eerst mijn hart? Of kwam er van buiten inspiratie die mij er toe doet aanzetten om mijn hart te openen? En misschien maakt het ook niet uit.

Dit klopt
Het voelt vederlicht en tegelijkertijd wezenlijk. Dit klopt. Mijn hart, mijn passie. Dit is het ware bestaan. Dit is leven. Dit is avontuur. Dit is de rivier van leven. Niet weten waar het precies heen gaat maar je weet dat het de goede kant op gaat. Je voelt dat het de goede kant op gaat. Je zit al in de goede kant. Vertrouw maar, het bootje in de rivier brengt je precies waar je heen hoort te gaan.

Kansloos
Mijn hoofd kan er ook niet mee aan de haal gaan, want ik ervaar en voel dat ik het weet. Dat maakt het ego kansloos. En het maakt niet meer uit wat het resultaat is. Het is.

Alles is één
En terwijl ik dit aan het schrijven ben kan ik het ineens voelen:
Ik ben niet meer alleen. Eigenlijk ben ik nooit alleen geweest. Ik ben verbonden met alles om mij heen, maar vooral met mezelf.
Wauw….

Deze droom is uitgekomen
Zingen op tv. En dan ook nog eens in mijn moederstaal én samen met mijn geliefde die op een prachtige piano mocht spelen! Dat had ik nooit, never niet zo kunnen bedenken. Ik heb hier als klein meisje wel altijd van gedroomd, maar altijd dacht ik dat ik niet goed genoeg zou zijn. Nou, dat is wel anders gebleken!

Weer een droom uitgekomen.

Dank je wel universum.

Wil je ook luisteren, zien en voelen hoe dat klinkt?
Hier zijn we te beluisteren en dus ook te zien. Vanaf 4 minuut 25 komen wij in beeld.
https://youtu.be/64Svl37nv-g

17 november is de finale! Uiteraard hou ik je op de hoogte.

En wil je meer weten over onze band? Check dan deze site: www.muziekuitdebron.nl
Liefs,
Wibrich (Ayala)
Droomdoener