Herinnering

Ik zat gister aan tafel met twee prachtige vrouwen en een prachtige man. We waren een podcast aan het opnemen die ging over vrouwen. Wat beweegt vrouwen? Hoe gaan we om met drama? Wat voor effect heeft schaamte en schuld op onze maatschappij? Vooral het laatste onderwerp raakte mij. Ik besefte dat, alhoewel ik al best wat vrouwenwerk gedaan heb, ik soms nog steeds behoorlijk verwijderd ben van mijn vrouwelijke kern. Dat de verbinding tussen mijn bekken en mijn hart soms helemaal afgesloten is. En dat veel vrouwen dit ook nog zo ervaren. Alhoewel ik ook weet dat het aan het veranderen is.
 
Toestaan
Ik heb ervaren dat de sleutel om uit de schaamte te stappen is door te herkennen, te erkennen en te benoemen wat er in je speelt. Terwijl Inge vertelde over hoe open er op deze manier in groepen vrouwen wordt gesproken over ware vrijheid, over sensualiteit en over verlangens, merk ik dat mijn onderbuik en bekken meteen reageren, ik voel dat er verdriet naar boven komt. Ik probeer het nog tegen te houden want ja, we zitten toch een podcast op te nemen en ik ben de host, dus ik moet er wel een beetje bij blijven. Maar al heel snel besef ik mij dat het juist gaat over het toestaan van deze beweging in mijzelf en dat ik er dan juist wel bij blijf. En dat dat eigenlijk het hele doel is van de podcast. De vrouwelijke beweging (in jezelf) laten zien.  
 
Herinnering
Voor mij was dit weer een herinnering aan de vrouwenkracht. Een herinnering om die toe te staan. Om al mijn verlangens, mijn vrijheid en ook mijn pijn te mogen voelen. Want soms vergeet ik dat gewoon even. En laten we elkaar vooral ook blijven herinneren aan onze krachten op een liefdevolle manier.
 
Hoogsensueel
Bedankt voor de herinnering lieve Inge en Alexandra. En ook de bedankt mooie man Emile, voor het herinneren aan wat jullie als man werkelijk willen. Niks is mooier dan een hoogsensuele vrouw. Zonder schuld en zonder schaamte.

Podcast beluisteren
Wil je graag weten wat we allemaal besproken hebben en hoe de podcast uiteindelijk geworden is?
Klik dan hier om de podcast te beluisteren.

Veel luisterplezier!
Liefs,
Ayala Wibrich