Een worsteling met vertrouwen

Ik heb zo lang geworsteld met het gevoel van vertrouwen. Ik weet dat ik vertrouwen kan voelen, net als iedereen. Maar lang niet altijd voel je dat. Ik niet althans.

Dan voelde ik weer een diep, bijna goddelijk vertrouwen en dan handelde ik weer vanuit angst en stoof zo pardoes een zijstraat in totdat ik niet verder kon en weer terug moest naar dat vertrouwen.

Het is alsof vertrouwen als een dikke ader van goud door mijn leven loopt. Sterker nog, het is denk ik mijn leven. Leven is als ademen, leven is als liefde. En vertrouwen is het grootste bewijs van liefde.

Ik zeg ook niet voor niks vaak tegen mezelf: blijven ademen, er is genoeg.
Of blijven ademen, het gaat weer voorbij.

Leren
Vertrouwen is vloeibaar en allesomvattend. Wanneer vertrouwen diep geworteld is in je leven, stroomt het. Dan is er voor je gevoel genoeg tijd, ruimte, geld en alles wat je maar nodig hebt. Ook als je obstakels tegenkomt. Want die kom je altijd tegen. Deze obstakels zorgen er juist voor dat je weer terugkeert naar dat diepe vertrouwen. De zijstraten zijn er om jou te laten zien en ervaren dat dit niet de weg is, zodat je weer terug kan gaan, iets nieuws kan leren en je vertrouwen alleen maar dieper wordt. Je leert juist door “ fouten” te maken. Zodat je steeds beter kan voelen waar die gouden ader zit en wat dus het pad is van jouw hart.

Loslaten
De zijstraten zorgen er ook voor dat je loslaat. De angst en illusies zorgen er namelijk voor dat je die zijstraten in stuift. Op een gegeven moment merk je dat de ingeslagen weg doodloopt en zul je moeten kijken naar welke angsten en illusies ervoor hebben gezorgd dat je deze weg in bent geslagen en dat ze jou niet meer dienen. En zo kom je vanzelf weer in de gouden stroming.

Soms voelde ik halverwege dat ik een zijstraat in was gelopen en soms kwam ik er pas helemaal op het eind achter. Tja, het ene patroon is wat hardnekkiger dan het andere patroon.

Wat ik je mee wil geven
Volg je eigen beweging. Ook al leidt die jou helemaal naar het einde van een zijstraat. Je kan altijd weer terug. Door trouw te zijn aan jezelf, leer je namelijk en zul je steeds sneller herkennen wanneer je in de gouden ader zit en wanneer niet. En dat levert vertrouwen op!

Meer vertrouwen?
Zou jij ook meer willen ontdekken over vertrouwen?
En zou je ook meer vertrouwen in jezelf en in de wereld willen ervaren?
Meer goud in je leven?

Komende dinsdag 13 september start er weer een nieuwe cursus Soulpainting met als thema vertrouwen. Je ontdekt op een speelse, ontspannen en creatieve manier wat voor rol vertrouwen in jou leven heeft en heeft gehad. En hoe je je eigen vertrouwen weer tevoorschijn kan toveren.

Kijk voor meer info op de site: www.droomdoener.nl/cursus-soulpainting

Volg je hart.

Liefs,
Ayala