Blauwdruk van je ziel

Ik geef al een paar weken de cursus Soulpainting. Er is een kleine vaste groep van prachtige mensen ontstaan die ik telkens iedere week weer mag begeleiden. Ik vind het zo onwijs gaaf om te zien hoe iedereen zich ontwikkeld. Al heel snel wordt zichtbaar dat iedereen helemaal zijn of haar eigen stijl heeft. Of eigenlijk een eigen manier van zichzelf uiten. (En daar ook iets van vindt 😉)

Blauwdruk van je ziel
Ik zie dat tijdens de cursus de authenticiteit van ieder individu heel mooi naar voren komt.
En juist doordat je een paar weken achter elkaar aan het schilderen bent, wordt jouw unieke stijl heel snel visueel wordt gemaakt. Alsof je een blauwdruk van je eigen ziel maakt die je met je blote ogen kunt waarnemen.

Oordelen
En het is erg interessant om te zien wat mensen dan van hun schilderij vinden. Want er is altijd een mening. En je mind gaat ook bijna automatisch jouw eigen gemaakte schilderij vergelijken met het schilderij van een ander.

Oordeelloos
Maar het valt niet te vergelijken. Je kan een appel niet met een peer vergelijken. Ook al wil je dat wel graag. Of eigenlijk je ego wil dat graag.

Die andere is perfecter.

Die van mij is mooier.

Of dat had een andere kleur moeten zijn.

Maar dat zijn oordelen. Dat wat jij gemaakt hebt is oordeelloos.

DAT IS.

Niks meer en niks minder.

En dat is prachtig!

Hoe “mooi”, “gek”, “raar”, “anders”, of “bijzonder” dan ook.

Jouw proces
Ik vind het ontzettend gaaf om dit zo duidelijk te mogen zien in deze cursus. En dat het in feite niet uitmaakt hoe het eruit ziet. Of het “mooi” is of niet. Het gaat over jou en jouw proces.

Jij maakt wie je bent
Het oordeel erover komt van jou. En zegt dus iets over waar jij staat. En iedereen heeft een oordeel over zijn of haar schilderij. En dat is oké. Hoe vaker je schildert, hoe makkelijker het is om oordelen los te laten en hoe vrijer je wordt. Het is dus ook interessant om te zien wat jouw oordeel is over datgene wat jij gemaakt hebt. Want datgene wat je maakt is per definitie dat wat is.

Net als jij.

Jij maakt wie je bent.

En ieder heeft geheel zijn of haar eigen stijl. Daar valt niet over te twisten.

Meedoen met de cursus
Wil je ook weten wat jouw stijl is? Hoe jij jezelf kan uiten? Wat de blauwdruk is van jouw ziel? Kom dan meedoen met de cursus Soulpainting en laat jezelf maar zien. Informatie over tijden, locatie en kosten vind je hier.

Liefs,
Ayala