7 tips om jezelf te helen

Ik hoor regelmatig mensen de vraag stellen: wat is nou eigenlijk een healing, of in het Nederlands: een heling?
En dan krijg je antwoorden zoals:
Blokkades worden opgelost.
Negatieve energie wordt getransformeerd naar positieve energie.
Het kan zijn dat je “iets” voelt tintelen.
Het kan ook zijn dat je “iets” anders “voelt”. 
Er wordt “iets” geheeld.
Of zo…..
Hm, jaja. Lekker vaag dus.
Aangezien ik zelf ook healings geef, heb ik daar wel wat over te zeggen. 😉
Laten we eens kijken of ik het iets concreter kan maken. 

Van Dale zegt er dit over:

 1. Diefstal (Die bedoel ik natuurlijk niet)
 2. Genezing. (Check!)

Oké, genezing. Dat klinkt al iets concreter. Daar gaan we mee verder.
Het genezen van een wond die je kunt zien (bijvoorbeeld een schaafwond op je knie), is grijpbaar en visueel zichtbaar. Deze wond kun je op laten drogen of er een pleister overheen plakken. Maar na een tijdje lijkt de wond als “vanzelf” weer te helen. Jouw lichaam heeft een groot zelfhelend vermogen. (Dat betekent dus ook dat iedereen niet alleen zichzelf, maar ook de ander kan helen! In een volgend hoofdstuk vertel ik daar meer over.) Echter hebben we niet alleen wonden aan de buitenkant, maar ook aan de “binnenkant”. En deze zijn voor de meeste mensen niet zichtbaar.

Blokkades

Deze wonden noem ik ook wel blokkades. Een blokkade is niks meer dan een knoop in jouw energiesysteem. Dat kan zich zelfs uiten in een fysieke pijn (bijvoorbeeld die eeuwige pijn in je schouders of je onderrug) of als er niks aan wordt gedaan, kan het zich zelfs uiten in een ziekte. Deze blokkades zijn meestal afkomstig van een trauma uit je jeugd. Alle trauma’s (groot of klein) die niet verwerkt zijn, kunnen een blokkade vormen in jouw fysieke/energetisch lichaam. Vaak zijn de trauma’s ook nog eens gelinkt met bepaalde overtuigingen of patronen in jouw leven.
Denk aan: “Ik ben niet goed genoeg”.
Of
“Niemand ziet mij staan.”
Of
“Ik ben het niet waard.”

Niet goed genoeg

En je kan je voorstellen dat wanneer jij bijvoorbeeld de overtuiging hebt: “ik ben niet goed genoeg”, je waarschijnlijk de neiging hebt om hard te werken of om het perfect te willen doen. En als je daar (onbewust) in doorslaat, heeft dat natuurlijk effect heeft op jouw lichaam. Zere schouders, last van je onderrug enz.  

Het kan ook zijn dat je telkens dezelfde soort partner aantrekt, bepaalde eetgewoontes hebt aangeleerd (die niet gezond zijn voor je) of steeds eenzelfde soort leidinggevende treft die niet door dezelfde deur loopt als jij.

BOE!

Eigenlijk is het trauma wat voor de blokkade zorgt, een schrikreactie. Ga maar eens na bij jezelf. Als iemand keihard “BOE” roept in jouw oor, dan schrik je, met heel je lijf. Je verstijft, er komt spanning op je spieren. Nu als volwassene kunnen we dat reguleren door te beseffen dat er niks aan de hand is. Je wordt misschien even boos, schelt even op diegene of (dat gebeurt mij nog regelmatig) je huilt even. En dan komt vanzelf weer de ontspanning.

Vroeger vaak geschrokken

Als kind zijnde, schrik je vaak. Door een boze ouder, een verdrietige ouder of door andere mensen en omstandigheden. Een kind heeft het nodig om de schrikreactie te uiten. Om zijn emoties te uiten. En als daar geen ruimte voor is, dan slaat deze reactie naar binnen toe en vindt een plekje in het lichaam. En daardoor krijgt het kind ook vaak het idee dat hij niet goed genoeg is, of dat hij niet gezien wordt in wie hij werkelijk is.  

Niet echt fijn, en niet echt nodig toch?

Waarom een healing?

Een healing is bedoeld om de boel weer meer te laten stromen. Zodra er een blokkade is opgelost, ontstaat er automatisch meer helderheid. En dat kan er weer voor zorgen dat je meer inzichten krijgt, je intuïtie beter kan horen en je precies weet welke stappen jij nu mag zetten.

Oude blokkades zorgen namelijk voor herhalende gedachten (die vaak niet waar zijn), herhalende patronen en herhalende situaties.  

Niet verlicht, wel verlichting

Het betekent overigens niet dat wanneer je alleen maar healings krijgt, je ook “verlicht” wordt, of dat je geen problemen meer hebt, of dat je overtuigingen verdwenen zijn. In de praktijk is het zo dat je vooral na een healing juist werk hebt te doen. Een bepaald patroon of overtuiging transformeren is niet de makkelijkste klus en vergt alertheid en doorzettingsvermogen. Mijn ervaring is dat een healing wel enorm helpend kan zijn in dit proces, doordat er meer helderheid en ontspanning komt waardoor je makkelijker kan kiezen voor datgene wat jou daadwerkelijk dient.      

Hoe doe ik dat?

Uiteindelijk draait het allemaal om energie. Ik help jou, met mijn eigen authentieke energie, om de energie in jezelf weer te laten stromen. En dat doe ik op verschillende manieren:

 1. Door middel van handopleggingen en fysiek contact.
 2. Door middel van het gebruiken van mijn stem. Ik zing of ik spreek.
 3. Door middel van (instrumentale) muziek.
 4. Door middel van schilderen. ( Soulpainting)
 5. Door middel van het gebruik van edelstenen.
 6. En door middel van het stellen van vragen.

Een healing geven gaat altijd in samenwerking met Spirit, degene die de healing geeft en degene die geheeld wordt. Belangrijk hierin is dat ik een connectie maak met de Aarde, met mijn hart en met Spirit. Dit zorgt voor een zuivere en ware healing.

Wat gebeurt er tijdens een healing?

Er kan van alles gebeuren. Wat ik veel zie bij mensen die ik mocht helpen met genezen, is dat er bepaalde emoties vrij komen. En dat er op sommige plekken in het lichaam sensaties te voelen zijn. Ook kan het zijn dat er bepaalde beelden van vroeger omhoog komen of een ander inzicht wat je precies op dat moment nodig hebt. Of een bepaalde beweging die nog afgemaakt moet worden, maar vanwege het trauma nooit is afgemaakt.

Na de healing

Vaak is er meer rust, ruimte en ontspanning. En zul je de komende weken daarna (al dan niet subtiele) veranderingen doormaken in je leven. Je zegt bijvoorbeeld vaker wat je daadwerkelijk voelt. Of je merkt dat mensen in jouw omgeving anders op je reageren. Maakt andere (gezonde) keuzes. Of er komen ineens kansen voorbij waar je niet van had kunnen dromen.  

Vage shit

En denk je nu: “Eigenlijk is het nog steeds vaag?”
Ik snap je helemaal!
En soms is het ook gewoon vage shit. Je hoofd wil heel graag weten wat er precies genezen wordt en wat dat dan betekent. Maar vaak is het niet nodig om te precies te weten wat er gebeurd is en waarom. Soms is het voldoende om je simpelweg open te stellen, zonder verwachtingen, zonder een resultaat te willen halen, zonder oordelen. En gewoon ervaren wat een healing met je doet.

7 tips om jezelf te healen

Ik geloof heel erg in het zelfhelend vermogen van het lichaam. Zoals het voorbeeld met de schaafwond, kun je ook van binnen veel genezing plaats laten vinden. Ieder mens heeft het talent om te helen. Jij dus ook! Echter is het bij de één wat meer ontwikkeld dan bij de ander. Hoe zou jij het (in eerste instantie voor jezelf) verder kunnen ontwikkelen?
Hieronder vind je 5 tips.

 1. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met wanneer je ergens pijn ervaart, jouw eigen hand erop leggen. Wat je vaak al automatisch doet. En nu zou je er meer de tijd voor kunnen nemen. Concentreer je op je hart en laat vanaf je hart energie stromen naar de plek waar je hand ligt. Zo geef je die plek (en daarmee jezelf) liefdevolle aandacht.  
 2. Maak iets tastbaars, wat afkomstig is vanuit jouw binnenwereld. (Een gedicht, een schilderij, muziek, een oplossing voor een probleem enz.) Dit zorgt ook voor meer stroming. (Eén manier is bijvoorbeeld intuïtief schilderen in mijn workshop Soulpainting.)
 3. Laat jouw emoties, gevoelens en gedachten maar toe. Niks van jou hoeft weg. Het is onwijs helend wanneer alles in jou er mag zijn en doorleefd mag worden.
 4. Doe iets waar je werkelijk blij van wordt. Dit zorgt ervoor dat je hart open gaat en helpt enorm om op een veel liefdevollere blik naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. Dit kan zijn dat je dan wordt geleid naar iets wat in eerste instantie onzeker lijkt (en waar je bang van wordt), maar uiteindelijk je wel meer liefde en ruimte oplevert.
 5. Geef je lichaam wat het nodig heeft. Zorg goed voor je lijf. Geef het voldoende water, beweging en gezonde voeding. Ik weet dat het wellicht een overbodige tip is, maar ik weet uit eigen ervaring hoe je kan worden beïnvloed door ongezond eten/leven. Hiermee breek je je lichaam af in plaats van dat je het opbouwt.  
 6. Gebruik zelf edelstenen. Er zijn honderden soorten edelstenen en iedere steen heeft een eigen werking. Je kan ze in je huis leggen, maar ook bij je dragen als een sieraad of gewoon in je zak/BH. Edelstenen geven je energie en kunnen ook negatieve energie opnemen. Hele bekende stenen zijn bijvoorbeeld rozenkwarts, amethist of bergkristal. Voor meer info zie: https://edelstenen-mineralen.nl/algemene-informatie-edelstenen/

Tip nummer 7: gratis audiohealing

En je kan natuurlijk luisteren en meedoen met de healing die ik een aantal weken geleden op heb genomen! In deze audio heb ik mij laten leiden door Spirit die doordat jij de audio luistert, ook door jou heen werkt. Ik breng kennis over, help je om je keelchakra meer te openen en ik help je om zware energie (blokkades) los te laten. Dat is vaak energie die je niet meer nodig hebt en die jou alleen maar tegenhoudt. Deze healing is gericht op het keelchakra en op het uiten van jouw zelf. Wat zich van binnen afspeelt, mag naar buiten. Iets wat erg belangrijk is in het helingsproces. Hier vindt je de healing.

Ik heb al tal van reacties gehad, maar toch ben ik heel erg benieuwd naar hoe jij het ondervonden hebt. Zou je mij willen laten weten wat de audio met je heeft gedaan? Je mag me een mail sturen naar contact@droomdoener.nl of een bericht sturen naar 0640088402.

Liefs,
Ayala Wibrich